Praktisch

Tickets

Early Summer ticket

 • 9,99 euro, inclusief één drankbonnetje, maximum 750 tickets.
 • Early Summer tickets zijn enkel online te koop (uitverkocht).

Regular Summer ticket

 • Voorverkoop: 12 euro
 • Aan de kassa: 15 euro

Regular Summer tickets zijn online te koop en op onderstaande voorverkooppunten of bij de leiding en oudste leden van de KSA, Chiro, KLJ en Scouts van Nieuwkerken.

VIP-ticket

VIP-tickets kosten 60 euro per stuk en zijn online te koop (meer info).

Gouden VIP-ticket

Gouden VIP-tickets kosten 120 euro per stuk en zijn online te koop (meer info).

Locatie

De OLF gaat door op het terrein van De Schakel, Heihoekstraat 204b, 9100 Nieuwkerken‑Waas.

Bereikbaarheid

Met de fiets

Je fiets kan je kwijt op de parking van De Wase Vijverwinkel, recht over De Schakel.

Met de bus

Met bus 3 (Hoge Bokstraat-Ster-Nieuwkerken), 4 (Glycinenplein-Nieuwkerken-Ster) en 81/82 (Antwerpen L.O.-Sint-Niklaas-Lokeren) reis je tot vlakbij De Schakel. Op lijn 81 worden er extra gratis versterkingsritten voorzien. Opgelet: de standaard ritten op deze lijnen zijn wel betalend, dus vergeet zeker je Buzzy Pazz niet als je deze hebt.

De Lijn brengt je gratis van De Schakel naar huis. Dit om half twee, drie uur of half vijf via één van onderstaande acht feestlijnen. Alle bussen vertrekken in de Heihoekstraat vlak aan bij de uitgang.

 • Feestbus 1: De Schakel – Haasdonk – Beveren – Zwijndrecht – Antwerpen L.O.
 • Feestbus 2: De Schakel – Beveren – Vrasene – Verrebroek – Kieldrecht
 • Feestbus 3: De Schakel – Temse – Tielrode – Elversele – Hamme
 • Feestbus 4: De Schakel – Temse – Rupelmonde – Bazel – Kruibeke
 • Feestbus 5: De Schakel – Waasmunster – Lokeren
 • Feestbus 6: De Schakel – Sint-Gillis-Waas – De Klinge – Meerdonk
 • Feestbus 7: De Schakel – Belsele Hoge Bokstraat – Sint-Pauwels – Kemzeke – Stekene
 • Feestbus 8: De Schakel – Belsele Dorp – Sinaai – Puivelde

» Meer info en dienstregelingen (PDF)

De gratis extra heenritten en feestbussen worden voorzien door Stad Sint-Niklaas en Provincie Oost-Vlaanderen. Waarvoor dank!

plannetje feestbussen

Met de auto

Je auto kan je kwijt op de parking aan recreatieoord ‘De Ster’ aan de N70. Ondanks de wegenwerken zal de parking toch bereikbaar zijn via de ovonde aan ‘De Ster’.

Via E17 afrit Haasdonk zijn we moeilijk bereikbaar. Neem komende van Gent afrit Sint-Niklaas-Centrum. Neem komende van Antwerpen afrit Kruibeke.

VIP’s

 • VIP-ingang + fietsenparking: Paradisio, Grote Baan 36, 9100 Nieuwkerken‑Waas
 • Autoparking VIP’s: Peter Mussche & Zonen en Argina Technics, Antonis de Jonghestraat, 9100 Nieuwkerken‑Waas

Toegang

Minimum leeftijd

De minimum leeftijd is 16 jaar. Personen die geboren zijn in 2002 en later dit jaar nog 16 worden, worden ook toegelaten. We laten geen uitzonderingen meer toe op deze regel.

In de VIP-ruimte worden enkel personen toegelaten die op 29 juni 2018 18 jaar of ouder zijn. Personen jonger dan 18 jaar worden toegelaten onder begeleiding van een meerderjarige (maximum één persoon per meerderjarige VIP). Minimum leeftijd 16 jaar of geboren in 2002.

Binnen is binnen, buiten is buiten

Per inkomticket mag je slechts éénmaal het terrein betreden. Als je het terrein terug verlaat en je wilt terug naar binnen, dan zal je een nieuw ticket moeten kopen aan de kassa. Het inkombandje dat je krijgt bij het binnengaan geeft geen recht om het terrein meermaals te betreden.

Online tickets

Wie zijn of haar ticket online heeft gekocht, kan een inkom aangeduid met ‘online tickets’ nemen. Je hoeft dus niet meer langs de kassa te passeren.

Personen met een beperking

Personen met een beperking kunnen met hun begeleider en/of geleidehond langs de uitgang naar binnen gaan. Deze bevindt zich links van de inkoms, vlak tegen het gebouw.

Controle

Alle rugzakken, handtassen e.d. zullen gecontroleerd worden bij binnenkomst. Om een zo vlot mogelijke doorstroming te garanderen aan de inkom en de wachttijd te beperken, vragen wij om deze zo veel mogelijk thuis te laten. Verboden zijn drugs, alcohol, flessen, blikjes en alle mogelijke gevaarlijke voorwerpen. Betreding impliceert instemming met mogelijke aftasting. Spuitbussen, parfum en deodorant worden bij fouillering afgenomen.

Eigen drank

Eigen drank is niet toegelaten. Vanaf vrijdag 30 juni 16u tot zaterdag 1 juli 6u geldt er een verbod op vertoon van alle verpakkingen, geopend of ongeopend, waarin zich alcoholhoudende dranken kunnen bevinden. Deze maatregel is van kracht onder politieverordening en van toepassing binnen de evenementenzone en op het openbaar domein. In geval van inbreuk word er gesanctioneerd.

Voorzieningen

Vestiare

De vestiare bevindt zich op het terrein ter hoogte van de uitgang. Het gebruik van de vestiare kost 2 euro per item en is verplicht voor rugzakken, helmen e.d.

Oordopjes

Aan alle bonnetjesstanden zullen er gratis oordopjes beschikbaar zijn.

Toiletten

Op het terrein zijn er toiletten beschikbaar. Voor één drankbonnetje kan je een unlimited all night long toilet access-bandje verkrijgen om hier heel de avond gebruik van te maken. Rolstoelgebruikers e.d. kunnen gebruik maken van apart sanitair. Op de fietsenparking zijn er gratis piscines voorzien. Opgelet: wildpplassen kan beboet worden!

Eetkramen

Op het terrein zijn enkele eetkramen voorzien.

EHBO

Ter hoogte van de uitgang is er een post van het Rode Kruis voorzien. Voor grote en kleine ongelukken kan je er steeds terecht.

Bancontact

Aan de inkomkassa en de bonnetjesstanden kan je zowel met Bancontact als cash betalen. Aan de eetkramen en in de vestiaire kan je enkel met cash geld betalen.

Voorwaarden

Door het aankopen van een ticket en/of betreden van het terrein ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en huishoudelijk reglement.