astronaut

Praktisch

Boarding passes

Galactic Friday

 • Vostok 3KA early boarding pass: 10 euro  uitverkocht!
 • Discovery OV-103 regular boarding pass: 12 euro, online te koop
 • Orion MPCV late boarding pass: 15 euro, aan de kassa te koop

Retro Saturday

 • Apollo CSM early boarding pass: 19,95 euro  uitverkocht!
 • Soyuz-TMA regular boarding pass: 21,95 euro, online te koop
 • SpaceX Dragon 2 late boarding pass: 26 euro, aan de kassa te koop

Combi (Galactic Friday + Retro Saturday)

Business Class (VIP)

Meer info over onze Business Class formules

Boozebags

Galactic Friday

 • Boozebag met 24 starcoin: 55 euro i.p.v. 60 euro, online te koop
 • Te gebruiken voor drank, eten of een unlimited all night long toilet access-bandje
 • Enkel in te wisselen en geldig tijdens Galactic Friday, niet geldig in Business Class

Retro Saturday

 • Boozebag met 21 moony: 55 euro i.p.v. 60 euro, online te koop
 • Te gebruiken voor drank of eten
 • Enkel in te wisselen en geldig tijdens Retro Saturday, niet geldig in Business Class

Locatie

De OLF gaat door op het terrein van De Schakel, Heihoekstraat 204b, 9100 Nieuwkerken‑Waas.

Bereikbaarheid

Met de fiets

Je fiets kan je kwijt op de parking van De Wase Vijverwinkel, recht over De Schakel.

Met de bus (enkel Galactic Friday)

Met bus 3 (Hoge Bokstraat-Ster-Nieuwkerken), 4 (Glycinenplein-Nieuwkerken-Ster) en 81/82 (Antwerpen L.O.-Sint-Niklaas-Lokeren) reis je tot vlakbij De Schakel. Op lijn 81 worden er op vrijdagavond extra gratis versterkingsritten voorzien. Opgelet: de standaard ritten op deze lijnen zijn wel betalend, dus vergeet zeker je Buzzy Pazz niet als je deze hebt.

Na Galactic Friday brent De Lijn je gratis van De Schakel naar huis. Dit om één uur, kwart na twee en half vier via één van onderstaande acht feestlijnen. Alle bussen vertrekken in de Heihoekstraat vlak bij de uitgang.

 • F1: De Schakel – Haasdonk – Beveren – Zwijndrecht – Antwerpen L.O.
 • F2: De Schakel – Beveren – Vrasene – Verrebroek – Kieldrecht
 • F3: De Schakel – Temse – Tielrode – Elversele – Hamme
 • F4: De Schakel – Temse – Rupelmonde – Bazel – Kruibeke
 • F5: De Schakel – Waasmunster – Lokeren
 • F6: De Schakel – Sint-Gillis-Waas – De Klinge – Meerdonk
 • F7: De Schakel – Belsele Hoge Bokstraat – Sint-Pauwels – Kemzeke – Stekene
 • F8: De Schakel – Belsele Dorp – Sinaai – Puivelde

» Meer info en dienstregelingen (PDF)

De gratis extra heenritten en feestbussen worden voorzien door Stad Sint-Niklaas en Provincie Oost-Vlaanderen. Waarvoor dank!

plannetje feestbussen

Met de auto

Je auto kan je kwijt op de parking aan recreatieoord ‘De Ster’ aan de N70.

Business Class (VIP)

De VIP-parking en nieuwe VIP-ingang bevinden zich beiden in de Antonis de Jonghestraat te 9100 Nieuwkerken‑Waas (volg de pijlen).

Toegang

Minimum leeftijd

De minimum leeftijd is 16 jaar. Personen die geboren zijn in 2003 en later dit jaar nog 16 worden, worden ook toegelaten. We laten geen uitzonderingen meer toe op deze regel.

In de Business Class VIP-ruimte worden enkel personen toegelaten die op 28 juni 2019 (voor Galactic Friday) of 29 juni 2019 (voor Retro Saturday) 18 jaar of ouder zijn. Personen jonger dan 18 jaar worden toegelaten onder begeleiding van een meerderjarige (maximum één persoon per meerderjarige VIP). Minimum leeftijd 16 jaar of geboren in 2003.

In is in, out is out

Met een boarding pass kan je slechts éénmaal het terrein betreden. Als je het terrein terug verlaat en je wilt terug naar binnen, dan zal je een nieuwe boarding pass moeten kopen aan de kassa. Het inkombandje dat je krijgt bij het binnengaan geeft geen recht om het terrein meermaals te betreden.

Voorverkoop

Wie zijn of haar boarding pass in voorverkoop heeft gekocht, kan direct aanschuiven aan de gates. Je hoeft dus niet meer langs de kassa te passeren. Heb je een combi boarding pass? Breng deze dan zaterdag opnieuw mee, deze zal opnieuw gescand worden en je zal een nieuw bandje ontvangen.

Personen met een beperking

Personen met een beperking kunnen met hun begeleider en/of geleidehond langs de uitgang naar binnen gaan. Deze bevindt zich links van de gates, vlak tegen het gebouw.

Controle

Alle rugzakken, handtassen e.d. zullen gecontroleerd worden bij binnenkomst. Om een zo vlot mogelijke doorstroming te garanderen aan de inkom en de wachttijd te beperken, vragen wij om deze zo veel mogelijk thuis te laten. Verboden zijn drugs, alcohol, flessen, blikjes en alle mogelijke gevaarlijke voorwerpen. Betreding impliceert instemming met mogelijke aftasting. Spuitbussen en houders onder druk worden bij fouillering afgenomen.

Eigen drank

Eigen drank is niet toegelaten. Vanaf enkele uren voor aanvang tot enkele uren na einde geldt er een verbod op vertoon van alle verpakkingen, geopend of ongeopend, waarin zich alcoholhoudende dranken kunnen bevinden. Deze maatregel is van kracht onder politieverordening en van toepassing binnen de evenementenzone en op het openbaar domein. In geval van inbreuk wordt er gesanctioneerd.

Voorzieningen

Bonnetjesstanden

Aan onze bonnetjesstanden kan je tijdens Galactic Friday starcoins en tijdens Retro Saturday moonies verkrijgen. Opgelet: starcoins zijn enkel geldig op vrijdag, moonies enkel op zaterdag!

Boozebag inwisselstand

Heb je op voorhand een boozebag gekocht? Je kan deze tot één uur voor sluitingstijd inwisselen aan de Boozebag inwisselstand.

Vestiare

De vestiare bevindt zich op het terrein ter hoogte van de uitgang. Het gebruik van de vestiare kost 2 euro per item en is verplicht voor rugzakken, helmen e.d.

Oordopjes

Aan alle bonnetjesstanden zullen er gratis oordopjes beschikbaar zijn.

Toiletten

Op het terrein zijn er toiletten beschikbaar. Tijdens Galactic Friday kan je voor 1 moony een unlimited all night long toilet access-bandje verkrijgen om hier heel de avond gebruik van te maken. Tijdens Retro Saturday zijn de toiletten gratis. Rolstoelgebruikers e.d. kunnen gebruik maken van apart sanitair. Op de fietsenparking zijn er gratis piscines voorzien. Opgelet: wildpplassen kan beboet worden!

Eetkramen

Op het terrein zijn enkele eetkramen en een eethoek met banken voorzien. Voor drank en eten worden dezelfde bonnetjes gebruikt.

EHBO

Ter hoogte van de uitgang is er een post van het Rode Kruis voorzien. Voor grote en kleine ongelukken kan je er steeds terecht.

Bancontact

Aan de inkomkassa en de bonnetjesstanden kan je zowel met Bancontact als cash betalen. In de vestiaire kan je enkel met cash geld betalen.

Voorwaarden

Door het aankopen van een boarding pass (ticket) en/of betreden van het terrein ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en huishoudelijk reglement.

Privacy Policy

Door het bezoeken van deze website, het aankopen van een boarding pass (ticket) en/of betreden van het terrein ga je akkoord met onze Privacy Policy.